Εσωτερική λεύκανση

Ο οδοντικός αποχρωματισμός μπορεί να είναι ενδογενούς ή εξωγενούς αιτιολογίας.

Οι χρωστικές της δεύτερης κατηγορίας απομακρύνονται εύκολα με τον καθαρισμό, αντίθετα της πρώτης αφορούν την εσωτερική δομή και βελτιώνονται μόνο με την λεύκανση. Καθημερινές συνήθειες όπως καφές, τσάι, νικοτίνη, η χρήση φαρμάκων στην περίοδο διάπλασης των δοντιών (π.χ. τετρακυκλίνη), η χρόνια χρήση αντισηπτικών διαλυμάτων του στόματος και ο τραυματισμός έχουν ως αποτέλεσμα την εναπόθεση χρωστικών στα δόντια.

Σε περιπτώσεις που ένα δόντι έχει υποστεί οδοντικό τραύμα ή ως αποτέλεσμα απονεύρωσης μπορεί να παρατηρηθεί το συγκεκριμένο δόντι να έχει πιο σκούρο χρώμα από τα διπλανά του. Μπορεί να παρουσιάζεται ως έντονο σκούρο κίτρινο ή ακόμα και να γκριζάρει σε ορισμένες περιπτώσεις.

Με την διαδικασία της εσωτερικής λεύκανσης μπορούμε να βελτιώσουμε αισθητά το χρώμα του δοντιού κάνοντας λεύκανση μέσω μιας ειδικής μεθόδου στο εσωτερικό του.

Η εσωτερική λεύκανση εφαρμόζεται αποκλειστικά σε ενδοδοντικά θεραπευμένα δόντια τα οποία έχουν χάσει τη φυσική τους απόχρωση και γκριζάρουν. Η διαδικασία απαιτεί 2 ή 3 συνεδρίες ανά 3-5 μέρες ανάλογα με το βαθμό της δυσχρωμίας και στην πλειοψηφία των περιστατικών έχει καλά αποτελέσματα.

zachou-endodontics.gr